0499-477270
Markt 4, 5691 AR Son en Breugel
info@drc-groep.nl

Petrus Dondersstraat 4, Eindhoven

Petrus Dondersstraat, Eindhoven, Nederland

Details

Monumentaal herenhuis in het ‘Witte Dorp’ op loopafstand van het stadshart van Eindhoven.

Indeling

Begane grond:
Fraai bestrate voortuin. Klassieke vestibule die d.m.v. een klapdeur met glas in lood toegang geeft tot de gang. Toilet betegeld met metro-tegels, zwevend toilet en fonteintje, ruime provisiekelder en meterkast.
In de woonkamer ‘en suite’ zijn de authentieke schuifdeuren behouden gebleven. De voorkamer heeft een in marmer uitgevoerde open haard. De hele woonkamer is voorzien van een parketvloer.
De gezellig keuken is uitgevoerd in de stijl die past bij het bouwjaar van dit huis en heeft diverse inbouwapparatuur.
De achtertuin met achterom is net als de voortuin fraai bestraat en heeft vrijwel de hele dag zon. In de stenen berging is een mooie buitenkeuken gemaakt en ruimte voor de wasmachine en droger. Dit huis is ‘geknipt’ voor de liefhebbers van gezellige zomeravonden met vrienden en familie.

Eerste verdieping:
De overloop geeft toegang tot drie slaapkamers en een badkamer die net als de keuken met gevoel voor de jaren ’30 stijl is gemaakt. In het hele huis zijn veel oorspronkelijke details behouden gebleven.

Tweede verdieping:
Via een vaste trap kom je op een grote overloop waar zich de CV-Ketel (11- 2015) bevindt en de toegang tot twee flinke slaapkamers.

Bijzonderheden:
Volgens gemeentelijk besluit 04-01-1994 is de woning een gemeentelijk monument en tevens vanaf 30 juli 2001 een beschermd rijksmonument als bedoeld in de monumentenwet 1988.
Het Witte Dorp heeft een actieve vereniging waarin wordt geadviseerd over toekomstig uit te voeren onderhoud en aan te brengen verbeteringen. De huidige bewoners van deze woning participeren niet in deze vereniging.

  • ID: 2551
  • Gepubliceerd: 16 april 2018
  • Laatste update: 11 november 2021
  • Views: 1319